You are currently viewing SPD Radnički uspostavilo saradnju sa Školom sa domom učenika oštećenog sluha

SPD Radnički uspostavilo saradnju sa Školom sa domom učenika oštećenog sluha

Sportsko privredno društvo Radnički ozvaničilo je danas, u Sportskom centru „Iskra“ kojim gazduje, saradnju sa Školom sa domom učenika oštećenog sluha u Kragujevcu. Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktori ove dve ustanove, Bratislav Uraković i Mladen Šurlan.

SPD Radnički od svog osnivanja brine o mladima, kako kroz sport, tako i dodatne aktivnosti i obrazovanje, a Škola sa domom učenika oštećenog sluha samo je još jedna u nizu institucija sa kojima je uspostavljena saradnja.

– SPD Radnički se trudi da što više otvori „Iskru“ osobama sa invaliditetom, kojima je ona i namenjena. Trenutno imamo ugovore sa 29 udruženja osoba sa invaliditetom na području Kragujevca, a ostvarili smo saradnju i sa udruženjima iz regiona. Sada smo krenuli i sa školama koja imaju decu sa određenim invaliditetom. Želimo da i Škola sa domom učenika oštećenog sluha koristi ove objekte u punom kapacitetu. Imamo smeštajni kapacitet, odličnu teretanu, prateći sadržaj za oporavak… Cilj potpisivanja ovog ugovora je da se omogući preduslov za besplatno korišćenje „Iskre“, jer Grad Kragujevac sufinansira objekat, ali sa druge strane da se posetioci obavežu da poštuju strogi kućni red kako bi objekat bio održavan u ovako dobrom stanju – rekao je Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički“.

Škola sa domom učenika oštećenog sluha postoji više od 70 godina i obuhvata predškolsku ustanovu, osnovnu i srednju školu, a prema rečima direktora Mladena Šurlana, đaci vrlo rado koriste sadržaje „Iskre“.

– Zahvaljujem se SPD „Radnički“ i direktoru Urakoviću na čiju smo inicijativu ovim putem samo produbili i ozvaničili uspešnu saradnju, jer smo i ranije koristili sadržaje „Iskre“. Ipak, nisam znao da „Iskra“ ima i smeštajne kapacitete, što je vrlo zanimljivo za nas, jer sarađujemo sa svim školama na teritoriji Srbije kroz takmičenja u znanju i sportu i često smo domaćini tih manifestacija. Imamo potrebu za smeštajem učenika i nastavnika i koristićemo ove kapacitete, koji su baš tipski građeni za učenike koji se takmiče u našim školama. Teretanu smo već koristili i mogu da kažem da su idealni uslovi u njoj. Nadam se da će ova saradnja dugo potrajati – zaključio je Šurlan.

Ostavite odgovor