You are currently viewing SC „Iskra“ domaćin mališanima iz Beograda

SC „Iskra“ domaćin mališanima iz Beograda

Sportski centar „Iskra“ ugostio je grupu od petnaestak mališana iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Tokom sedmodnevnog boravka u Kragujevcu, deca su u odličnim uslovima, uz brojne sportske i kreativne sadržaje, imala priliku da se druže i socijalizuju, ali i da se upoznaju sa bogatom istorijom grada na Lepenici.

Ovo je drugi put da organizujemo sportski kamp u „Iskri“. Reč je o jedinstvenom objektu u Srbiji, koji je prilagođen osobama sa fizičkim i senzuelnim invaliditetom. Deca su u prethodnih sedam dana imala priliku da se druže, osamostaljuju i socijalizuju, ali i da se upoznaju sa istorijom Kragujevca kroz obilazak muzeja i Spomen parka „Kragujevački oktobar“. Zaista smo prezadovoljni uslovima, koji su iz godine u godinu na sve višem nivou – prenela je utiske Jelena Radivojević, stručna saradnica Sportskog saveza osoba sa invalidetom iz Beograda.

Sportski centar „Iskra“ inače poseduje kompletnu sportsku infrastrukturu za sve aerobne i atletske discipline, kao i male sportove kojima se populacija osoba sa invaliditetom bavi. Pored sportskih objekata u samom centru, gostima „Iskre“ na raspologanju su zatvoreni i otvoreni bazeni, sportska hala „Gordana Goca Bogojević, Avantura park na jezeru u Šumaricama itd.

– Kada smo osmišljavali „Iskru“ imali smo za cilj upravo jednu ovakvu sliku, da je ona puna dece i da se svuda čuje njihova graja. Drago nam je da su naši gosti zadovoljni sadržajem koji nudimo. Planiramo do kraja godine dolazak još nekoliko ovakvih grupa, čemu se naš kolektiv unapred raduje. – kaže Goran Nikolić, upravnik „Iskre“. 

Grad Kragujevac i SPD Radnički, kome je Sportski centar „Iskra“ poveren na upravljanje, posebnu pažnju posvećuju inkluziji i pristupačnosti različitih objekata osobama sa invaliditetom.

– Mi svi privatno, kada nastojimo da budemo humani, uglavnom to činimo kako bismo sebe videli u što boljem svetlu. Grad Kragujevac, pak, ima jedan potpuno drugačiji pristup, što se upravo vidi kod rukovođenja SC „Iskra“, gde osobe sa invaliditetom učestvuju u pisanju projekata i pri tom ostvaruju odlične sportske rezultate. SPD Radnički nastojaće da uspesima u individualnim sportovima pridoda i dobre rezultate u kolektivnim sportovima, poput košarke u kolicima, sedećoj odbojci itd. – istakao je Bojan Ilić, prvi čovek SPD Radnički. 

Od svog osnivanja 2016. godine, Sportski centar „Iskra“ bio je stecište okupljanja i realizacije različitih projekata brojnih klubova osoba sa invaliditetom, stekavši reputaciju vodećeg objekta ovakve vrste u zemlji i regionu. Dokaz za to je i sertifikat „Firma od poverenja“, koji je „Iskra“ nedavno dobila za besprekornu saradnju sa klijentima i poslovnim partnerima.

Ostavite odgovor