You are currently viewing Mladi i aktivni – izađimo iz senke

Mladi i aktivni – izađimo iz senke

Javna debata „Mladi i aktivni – izađimo iz senke“, u organizaciji Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, održana je u prostorijama Sportskog centra „Iskra“.

Debatu su vodili članovi Debatnog kluba kragujevačkog Pravnog fakulteta, a tema razgovora je bila o ljudskim pravima mladih sa invaliditetom.

Iznenađeni brojnošću problema sa kojima se ovaj deo populacije susreće, budući pravnici, članovi Debatnog kluba smatraju da nije problem u pravnoj regulativi, već u njenoj primeni.

Cilj ovakvih okupljanja, prema rečima organizatora, je osnaživanje i aktivno uključivanje mladih u promovisanju ljudskih prava osoba sa invaliditetom i povećanju tolerancije u sredinama u kojima žive.

Lokalna samouprava, prema rečima gradske većnice zadužene za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordane Damnjanović, čini napore da se ovoj populaciji izađe u suret, ali i da neka njihova prava u gradu na Lepenici još nisu ostvarena.

Kragujevačka debata, kao i istoimene u Jagodini i Čačku, održane su u okviru programa „Mladi, jednaki i aktivni – gradimo zajednice koje poštuju različitost“, a podržala ih je Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

Ostavite odgovor